Giresun Sohbet Chat Odaları
Giresun Sohbet Chat Odaları yepyeni Özellikleri ile siz değerli sohbet severlerimiz için hazırlanmıştır.
Deniz ile Doğanın birbiriyle karışması ayrı bir güzellik katar Giresun İline.
Giresun Sohbet Chat Odaları Giresun’un özelliklerini öğrenmek ve Giresun’lu arkadaşlarla tanışma fırsatını yakalamak isteyenler için hazırlanmıştır, Sizler de Giresun’un Kültürel zenginliklerini öğrenmek istiyorsanız arkadaş olacağınız kişi ile Dostluğunuzu ilerleterek canlı olarak görüşebilir hem kendiniz Giresun’a gidebilirsiniz, Hem de Giresun’lu arkadaşınız sizin İlinize gelme imkanını yakalamış olur.
Siz değerli Sohbet sever üyelerimiz, böyle bir imkanı yakalamak istemez misiniz ? Tabiki İstersiniz… Sizlere Giresun’un bazı özelliklerinden bahsetmek istiyorum. Belki ilginizi çekebilir, ilgi çekmemesine olanak vermiyorum ben şahsen 🙂
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Giresun bir yarımada üzerine kurulmuştur. Giresun, Anadolu’nun kuzeydoğusunda, yeşille mavinin kucaklaştığı Karadeniz’in inci kentlerinden birisidir. Doğal ve tarihi değerler açısından turizme oldukça elverişli bulunan Giresun’un ormanları, yaylaları ve akarsuları ilgi çekicidir.
GİRESUN’UN İLÇELERİ
Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Kesap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu ve Yağlıdere’dir.
GİRESUN’UN GEZİLECEK YERLERİ
Giresun adası, Geleneksel Giresun Evleri, Kaleler, Kilise ve Türbeler, Seyyit Vakkas Türbesi, Plajlar, Kaplıcalar,
Giresun yaylaları ilede ünlü bir Şehirdir. Giresun’a gidipte yaylalarına uğramamak, özellikle de Kümbet yaylasına uğramamak büyük bir kayıptır. Özellikle ben gittim, gerçeken görülmesi gereken bir yer ve herkese tavsiye ediyorum 🙂
GİRESUN YAYLALARININ İSİMLERİ ŞUNLARDIR
Kümbet Yaylası, Hanalanı yaylası (Kulakkaya), Melikli Obası Yaylası, Bektaş yaylası.
Giresun Mesire alanları ile de ünlü bir Şehir’dir. Giresun-Trabzon sahil yolu üzerinde ve Giresun kent merkezine yaklaşık 4 km. mesafede bulunan Aksu Deresi Ağzı’nda da gezi eğlenme ve dinlenme amacıyla binlerce kişi bir araya gelir. Halen her yıl 20-23 Mayıs tarihleri arasında tertiplenen “AKSU ŞENLİKLERİ” ile yüzlerce yıllık geçmişe sahip Mayıs Yedisi geleneği yaşatılmaya çalışılmaktadır.
GİRESUN’UN COĞRAFYASI
Giresun Şehri, Aksu ve Batlama Vadileri arasında denize doğru sokulan bir yarımada üzerinde kurulmuştur. Doğu Karadeniz’in tek adası olan Giresun Adası sahilden yaklaşık 2 km. uzaklıktadır. Giresun ve çevresindeki dağlar, vadiler ve dik kıyılar geniş yer kaplar. İl topraklarının omurgasını teşkil eden Giresun Dağları kıyıdan 50-60 km. uzaklıkta denize paralel bir duvar halinde uzanarak ili bir çok yerden farklı iki kesime ayırır.
Giresun iklimi bitkilerin yaşayıp gelişmesine elverişli olduğundan, ormanlar deniz kıyısından başlayarak 2000 metre kadar yükselir, bölgenin karayele açık olması bitki örtüsünün gür olmasını sağlar. İlin güney bölgelerinde daha çok bozkır bitki örtüsü ön plana çıkar.
Giresun’un yer aldığı Doğu Karadeniz Bölgesi ülkenin en çok yağış alan bölgesidir. İklim özellikleri ve doğal bitki örtüsü bakımından Giresun’un kuzey ve güney kısımları birbirinden farklılık gösterir. Ilıman iklimin hakim olduğu ilde yazlar genellikle orta sıcaklıkta kışlar ise ılık geçer.
GİRESUN’DA MUTFAĞININ GÖZDELERİ
Giresun denilince akla karalahana ve hamsi gelir. Özellikle Karalahana çorbası, Karalahana diblesi meşhurdur. Mısır unu çok kullanılır. Isırgan Püresi, Mısır Ekmeği, Fasulye Turşusu, Kiraz Tuzlaması ve Pezik (Pazı) ve Muhlama. Ayrıca Giresun Fındığı’nın yerini hiç bir Fındık tutmaz. Yağlı olan Giresun Fındığının tadı da yediğinizde farkını farkettirir.
Giresun’a gidipte Kümbet yaylasında et yemeden dönmeyin, Kalesini Müzelerini mutlaka gezin.
Giresun Sohbet Chat odaları Dinlekalbimi.Com ile yepyeni arkadaşlıklara adım atmak için hala düşünüyor musunuz ? 🙂 Düşünmenize gerek yok, Bedava olarak sohbet yapabileceğiniz Giresun Sohbet Chat Odaları Java’sız olarak Mobil Girişine uyumlu ve her türlü cihazlarla giriş yapabilme imkanını da yakalamış olacaksınız. Haydi bakalım sohbet Girişinden bizlere ulaşmanın tam zamanı… 🙂